Log hier in en bekijk de status van uw IRAS proces online!

Cleanius bedtoilet

Eindelijk de juiste verzorging met het Cleanius bedtoilet

De ergonomische vorm en afwerking te samen met het materiaal van het Cleanius bedtoilet bieden de patiënt veel meer comfort dan bij de conventionele bedpan (ondersteek). Het gebruik van het bedtoilet is hygiënischer in gebruik en bovendien gemakkelijker schoon te maken, waardoor er nauwelijks kans op besmettingsgevaar ontstaat. Het Cleanius bedtoilet spaart werk uit voor het personeel en is mede daardoor kostenbesparend.

Comfort

Het Cleanius bedtoilet geeft de patiënt veel comfort. Cleanius heeft een groter oppervlak met een platte rand onder de rug en is uitgevoerd met twee handvaten aan de zijkant. Hierdoor kan de patiënt - indien nodig - zelf de lighouding corrigeren en meer ontspannen liggen. Dit geeft de patiënt controle en verhoogt het gebruiksgemak. Door de comfortabele lighouding zal de patiënt er langer rustig op kunnen liggen.

Een schone zaak

Cleanius heeft een holle ruimte waar urine en ontlasting in terecht komen. Daarnaast zorgen het materiaal en de vormgeving ervoor dat het bedtoilet niet aan de huid blijft plakken. Hierdoor is Cleanius makkelijk te verwijderen en is de kans klein dat het bed bevuild wordt.

Het gesloten systeem van het Cleanius bedtoilet

Het design met de unieke splash protection cover en het systeem met dubbele kamers combineert verschillende functies:

 • Direct contact van de huid met de ontlasting en bevuiling van het bed worden effectief voorkomen.
 • Patiënten en verzorgers uit verschillende settings als ziekenhuis, verpleeghuis en thuiszorg, bevestigen de grote vooruitgang in de algehele hygiënische situatie door het gebruik van Cleanius.

Makkelijk in gebruik

En er is meer. Zo biedt het Cleanius bedtoilet meer privacy; de splash protection cover bedekt deels de schaamstreek en vermindert onaangename geurtjes. Tijdens de ontlasting wordt de blaas vaak ook geleegd. Cleanius vangt zowel urine als faeces op, tegelijkertijd. Dit maakt het bedtoilet zowel voor mannen als vrouwen makkelijk in gebruik.

Eenvoudig te reinigen

 • Cleanius Compact (zonder plastic liner)
  Ontlasting en urine kunnen direct na gebruik door het toilet gespoeld worden. Cleanius kan daarna schoongespoeld worden met de douche. Het oppervlak kan aansluitend worden gedroogd en indien nodig gedesinfecteerd.
 • Cleanius Eco (met plastic liner)
  Een makkelijk alternatief is het gebruik van een plastic liner. De plastic liner kan in het onderste deel van Cleanius Eco. Vervolgens kan vloeibaar absorberend poeder worden gebruikt om vloeistoffen in een gel te veranderen. Dit is hetzelfde middel als wat in luiers voor baby’s wordt gebruikt. Na gebruik is de liner eenvoudig aan de randen te verwijderen en kan het dichtgeknoopt afgevoerd worden met het restafval. De binnenkant van Cleanius blijft op deze manier grotendeels schoon.
 • Cleanius Spoeler
  De reiniging en desinfectie van Cleanius Compact vindt professioneel plaats in een adequate bedpanspoeler, die ook gebruikt kan worden voor andere zorgartikelen.