Log hier in en bekijk de status van uw IRAS proces online!

IRAS

Weet u hoeveel bacteriën op dit moment welig tieren op het toetsenbord van uw computer, op de afstandbediening van uw zorgbed, op de deurknop van uw badkamer of toilet? Het is zeer nuttig uzelf deze vragen te stellen, want als u niet weet hoe schoon of vies uw omgeving is, hoe kunt u dan optimale hygiënische omstandigheden bewerkstelligen.

Een bekend gezegde luidt ‘Voorkomen is beter dan genezen’. In elke branche is het belangrijk om op reguliere basis te inspecteren om tot een optimale hygiënebeheersing te komen. Daarbij geldt: meten is weten! HygieMed gebruikt hiervoor de IRAS-methode.

 

IRAS | Inspect – Report – Advise - Solve

INSPECTEREN

Inventarisatie van kwetsbare ruimtes en objecten binnen uw instelling, vervolgens worden er hygiëne- en bacterietesten uitgevoerd. Met onze apparatuur en vakkennis kunnen we snel problemen achterhalen en lokaliseren.

Deze inspecties zijn:

  • Visuele inspectie
  • Hygiëne inspecties middels speciaal UV licht
  • ATP – Meting (ATP = Adenosine Tri Phosphaat)

RAPPORTEREN

Wij maken hier een uitgebreide rapportage van en verzorgen de benodigde documentatie voor uw dossiers.

Traceerbaarheid is tegenwoordig van groot belang. De wereld wordt steeds kleiner en (zorg) instellingen alsmaar groter. Onderdeel hiervan is dat instellingen steeds vaker moeten rapporteren aan externe auditors.

ADVISEREN

Aan de hand van de uitgevoerde inspectierapportage leveren wij u een passend advies, en dan kan een oplossing niet achterwege blijven. Onafhankelijkheid staat hierbij hoog in ons vaandel.

OPLOSSEN

Antibacteriële coating

Een veelgebruikte oplossing om ruimtes en objecten langdurig te geschermen tegen micro-organismen is een antibacteriële coating. HygieMed heeft een unieke antibacteriële Nano-coating op basis van TiO2 genaamd HygieMed-QX

Deze coating wordt toegepast in ruimtes objecten en hulpmiddelen en heeft een werking tot maar liefst twee jaar!

De antimicrobacteriële werking van TiO2 berust op het vrijkomen van deze zuurstofradicalen. Deze grijpen in op de bacteriële membraam, bacteriële stofwisseling, bacterieel DNA, etc. Dit leidt tot sterfte van het micro-organisme.

Wilt u weten wat HygieMed voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.